يكشنبه ، 17 بهمن 1395 ، 12:52

در آستانة آغاز سی‌ونهمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران

بررسی تحلیلیِ مهم‌ترین رسالت ما در رابطه با انقلاب اسلامی ایران
در بیست‌وهفتمین جلسة صالحین شهیدمدرّس کارکنان دانشگاه

در آستانة آغاز سی‌ونهمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران، کارکنان بسیجی گروه صالحین "شهیدمدرس" در بیست‌وهفتمین جلسة خود در پژوهشکدة علوم گیاهی، به موضوعات زیر پرداختند: تدبّر در چهار آیة ابتدایی سورة مبارکة نوح؛ بررسی نکته‌ها و عبرت‌های حادثة آتش‌سوزی پلاسکو؛ بررسی تحلیلی درخصوص مهم‌ترین رسالت ما در رابطه با انقلاب اسلامی ایران در مقطع حاضر و فهرست اصلاحات اساسی در زمینة سبک زندگی در همین رابطه بر پایة راهبرد "تکمیل"، به‌جای "تضعیف" و "توجیه".

با استعانت از درگاه الهی و در ظلّ توجهات حضرت ولیّ‌عصر(عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشّریف)، بیست‌وهفتمین جلسة گروه تعالی صالحین شهیدمدرّس بسیج کارکنان دانشگاه فردوسی مشهد، مرکّب از بسیجیان پژوهشکدة علوم گیاهی، مرکز اطلاعات و فناوری اطلاعات (فاوا)، دانشکدة منابع‌طبیعی و محیط‌زیست و نیز تعدادی از همکاران بسیجی شاغل در ادارة حفاظت فیزیکی، ادارة امور تغذیه، معاونت پژوهشی و مرکز رشد، تأسیسات، دانشکدة معماری و پردیس بین‌الملل دانشگاه، رأس ساعت 13:15 روز یکشنبه 10بهمن‌ماه1395 در پژوهشکدة علوم گیاهی برگزار شد.

در ابتدای جلسه، مهندس حسن پُرسا سرگروه شهیدمدرّس، به تلاوت آیات اول تا چهارم سورة مبارکة نوح پرداخت و نکات تدبّری آن‌ها را بیان نمود. در این آیات، جریان هشدار و انذار حضرت نوح(ع) به قوم خود و مؤلفه‌های این انذار، بیان شده است. آن‌گاه که یک قوم و ملت، بیّنات و نشانه‌های واضح الهی را مورد غفلت و بی‌اعتنایی قرار می‌دهند، نوبت به هشدار و انذار صریح و روشن و نیز اِتمام‌حجت خواهد رسید. البته هشدارهایی که شفاف و دلسوزانه است و در آن، دعوت به توحید و "عبودیت الله"، رعایت "تقوای الهی" و نیز "اطاعت از ولیّ" او، به‌عنوان تنها راه نجات، به‌صراحت مورد تأکید قرار گرفته است. بهره‌مندی از غفران الهی و تأخیر در اجل، پاداش توجه به این دعوت و عذاب دردناک، پیامد غفلت نسبت به آن خواهد بود.

در ادامة جلسه، با توجه به واقعة دردناک آتش‌سوزی ساختمان "پلاسکو" در تهران و شهادت جمعی از آتش‌نشانان فداکار و باشهامت در جریان این حادثه، نکات و عبرت‌هایی از آن، مورد بحث قرار گرفت. بر این اساس، آنچه در این حادثه شایستة تجلیل و مباهات است، روح بلند جوانان این ملت و روحیة ایثار و فداکاری آن‌ها و نیز همدلی پدیدآمده میان مردم و نیروهاست. همچنین، آنچه نیازمند توجه بیشتر و عبرت‌آموزی عمیق است، عنایت به نداشته‌های ماست، در بی‌توجهی به اصل "پیشگیری" و ضعف در برخی رفتارهای صحیح اجتماعی و عمومی، در پیشامدها و حوادث. در همین رابطه، از افرادی مانند سردار سلیمانی و نیروهای فداکارش، به‌عنوان نیروهایی که آتش اطراف کشور را قبل از رسیدن به خانه خاموش می‌کنند، به بزرگی یاد شد.

در بخش بعدی، با توجه به سی‌وهشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و آغاز سی‌ونهمین سال ایجاد نظام اسلامی در ایران، مهم‌ترین رسالت ما در رابطه با انقلاب در مقطع حاضر مورد بحث و بررسی قرار گرفت. بر این اساس، ضمن بیان دستاوردها و تبیین نقاط قوت نظام اسلامی و شکر الهی برای آن، باید دانست که وظیفة هر کدام از ما در برابر كمبودها و نارسايى‏ها چیست؟ آیا باید به "تضعيف" روبیاوریم و یا مسائل موجود را به هر شکل ممکن "توجيه" كنيم؟ بدیهی است که رسالت و وظیفة ما در این مقطع، ضمن پرهیز شدید از تضعیف و توجیه، اقدام برای "تكميل" خواهد بود. اقامة این وظیفه، خود منوط به درک و تحلیل عمیق و تازه و کسب مهارت‌هایی است که در مجموعة سبک زندگی دینی باید از آن‌ها سراغ گرفت.

در این خصوص، ضمن تبیین عمیق برخی مفاهیم اساسی در زندگی فردی و به‌خصوص اجتماعی، به نحوة اصلاح چند مورد از رفتارهای مرتبط، در قالب کسب مهارت‌های جدید و لازم در سبک زندگی دینی اشاره شد. بر این مبنا، راهبرد "قناعت"، با فرمول رابطة عکس میان توقع و تحمل در زندگی تشریح گردید. قناعت، به‌عنوان زیبایی زندگی، آنجا نقش خود را نشان خواهد داد که بتوانیم با پایین‌آوردن "توقع" خود از "افراد" و "شرایط"، بر میزان "تحمل" خود افزوده و به این ترتیب، به آرامش لازم دست پیدا کنیم.

همچنین می‌توانیم با درپیش‌گرفتن فرمول "استقلال خیر" و "استکثار شرّ"؛ یعنی کم‌شمردن خوبی‌ها و زیادحساب‌کردن بدی‌های خود، به تکثیر خوبی‌ها و مهار بدی‌ها موفق شویم.

نکتة بعدی، ضرورت برقراری پیوند با مردم به‌خاطر خُداست. مؤمنان در چنین پیوندی، حتی در جدایی‌های خود، جمعند؛ در حالی‌که اهل باطل، حتی در جمع خود، جُدا و پراکنده‌اند؛ زیرا همان نقطة اتصالشان، عامل جدایی‌شان نیز می‌تواند باشد.

و نکتة دیگر، توجه به این معناست که خداوند، مؤمنان را رها نمی‌کند. او حافظ و مدافع آن‌هاست (ان الله یدافع عن الذین آمنوا؛ حج/38). لذا با این پشتوانه، در مواجهه با اهل باطل، نباید از بدگویی‌ها و ملامت‌ها و جسارت‌های آنان خوفی به دل راه داد؛ چرا که در راه حق، چنین دشواری‌هایی تنها به انسان رفعت خواهد داد و وابستگی‌های او را خواهد شکست و بر اخلاص او خواهد افزود.

با بهره‌گیری از این معارف و کسب چنین مهارت‌هایی در سبک زندگی مؤمنانه است که می‌توان به اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم‌السلام) تأسی جست و مطابق با راهبرد سورة انسان، تا حدّ ایثار کار کرد، مزد و سپاس هم نخواست و تازه نسبت به کوتاهی‌های خود در مسیر حق، خائف و بیمناک نیز بود که: وَ یُطعِمُونَ الطَّعامَ عَلَی حُبِّه...؛ لانُریدُ مِنکُم جَزاءاً و لا شُکُوراً.؛ اِنّا نَخافُ... .

در انتها، جلسه با دعا برای علوّ درجات امام و شهدای اسلام و دوام توفیقات رهبر معظم انقلاب و خدمتگزاران اسلام، و درخواست نابودی کفر و استکبار جهانی، با ذکر صلواتی بر محمد و آل محمد(ص) به‌پایان رسید.